Raseduse ajal on täiesti loomulik kaalus juurde võtta. Keskmiselt võtavad Taani normaalkaalus naised raseduse ajal juurde umbes 12–15 kilo. Lisakilod tulevad erinevatest raseduse piirkondadest: 3,5 kilo on laps, 2 kilo lootevesi, 2 kilo on rindade ja emaka suurenemine, 3 kilo on lisavesi kehas ja viimane 1, 5 kilo on rasva suurenemine. Kui võtate kaalus juurde rohkem kui 12 kilo, on see tõenäoliselt tingitud rasvasisalduse suurenemisest tavapärasest 1,5 kilost. Siiski on oluline rõhutada, et juurdevõetud kaal ja selle jaotus on inimestel erinev.
Olete ilmselt kuulnud, et raseduse ajal tuleks "sööma kahe eest", kuid tegelikult suureneb teie kalorivajadus vaid 200-300 kalori võrra päevas – see on ligikaudu rukkileivaviil 5 grammi või ja kahe viilu juustuga. Nõuanne oleks, et kergem on raseduse ajal suuremat kaalutõusu ära hoida kui pärast seda liigset kaalu kaotada.
Rasedusjärgne kaalulangus: toitumise ja treeningu tasakaalustamine rinnaga toitmise ajal ja pärast seda
Kui teie rasedus on lõppenud ja te tahate oma lemmikpükstesse tagasi saada, ei ole soovitatav alustada ranget dieeti, kui toidate veel last rinnaga, kuna teie kalorivajadus suureneb ligikaudu 600 kalori võrra päevas. Enamiku rinnaga toitvate naiste jaoks suudavad raseduse ajal kogunenud ladestused selle täiendava kalorivajadusega toime tulla. Loomulikult tähendab see, et kui järgite normaalset tervislikku toitumist, kaotate kaalu tõenäoliselt aeglaselt ja ühtlaselt. Pärast sünnitust ja rinnaga toitmise ajal on ideaalne kehalise tegevusega tegeleda pikkade jalutuskäikudega lapsekäruga.
Kui olete rinnaga toitmise lõpetanud, võite – hea südametunnistuse juures – alustada viimaste kilode kaotamist. Nagu kõigi kaalulangetamisprogrammide puhul, on oluline, et teil oleks kalorite puudujääk, kui soovite kaalust alla võtta. Näiteks suurendage oma dieedis köögiviljade ja puuviljade arvu, võite vähendada süsivesikute allikaid, nagu riis, pasta, (valge)leib ja kartul. Kui asendate oma süsivesikud köögiviljadega, vähendate automaatselt kalorite arvu, kuna köögiviljades on sageli palju madalam süsivesikute sisaldus kui eelpool mainitud.