Kinnitatud Marianne Poulsen

Sertifitseeritud Nutrition Advisor

Mortar with Konjac mannan
Weight loss

Teaduslik arvamus konjac-mannaani (glükomannaani) ja kehakaalu vähendamisega seotud tervisealaste väidete põhjendatuse kohta jt.

Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) poolt (2010)

Jätka

Pärast Euroopa Komisjoni palvet paluti dieettoodete, toitumise ja allergiate komisjonil esitada teaduslik arvamus tervisealaste väidete loetelu kohta vastavalt määruse (EÜ) nr 1924/2006 artiklile 13.

Käesolevas arvamuses käsitletakse konjac-mannaani (glükomannaani) ja kehakaalu alandamise, söögijärgsete glükeemiliste reaktsioonide vähendamise, normaalse veresuhkru kontsentratsiooni säilitamise, triglütseriidide normaalse (tühja kõhuga) verekontsentratsiooni säilitamise, normaalse (tühja kõhuga) veres sisalduva triglütseriidide kontsentratsiooni säilitamise, kehakaalu alandamise ja kehakaalu vähendamisega seotud tervisealaste väidete teaduslikku põhjendamist. normaalse kolesterooli kontsentratsiooni suurendamine veres, normaalse soolefunktsiooni säilitamine ja potentsiaalselt patogeensete seedetrakti mikroorganismide vähendamine.

Teaduslik põhjendus põhineb teabel, mille liikmesriigid on esitanud artikli 13 kohaste tervisealaste väidete ja viidete koondloendis, mille EFSA on saanud liikmesriikidelt või otse sidusrühmadelt. Toidu koostisosa, mille kohta tervisealased väited on esitatud, on konjac-mannaan (glükomannan). Toimkond leiab, et konjac-mannaan (glükomannaan) on piisavalt iseloomustatud.

Syudy tervikuna lugemiseks klõpsake siin (inglise keeles)

Tagasi blogi juurde